Fusion 360 compatibility?

General discussion of OMAX Intelli-MAX software.
Post Reply
User avatar
I_Make_Stuff
Posts: 11
Joined: Thu Sep 14, 2017 3:35 pm

Thu Sep 14, 2017 3:37 pm

Does it work with Autodesk Fusion 360? :ugeek:

User avatar
Carl O
OMAX Employee
Posts: 27
Joined: Thu Sep 14, 2017 10:43 am
Location: OMAX Corporation
Contact:

Fri Sep 15, 2017 2:33 pm

Absolutely!

OMAX and Autodesk have worked together to ensure great compatibility between Fusion 360 and the ProtoMAX software. You can see a video of it in action on one of OMAX's larger machines on YouTube here.

Fusion 360 can output DXF files that are compatible with LAYOUT (the CAD system that comes with ProtoMAX), but can also output .OMX tool path files that can be directly sent to the machine and run in the controller (MAKE), skipping the need to use LAYOUT completely.

To find Post Processors for Fusion 360, visit this web page: Autodesk Fusion 360 Post Processor Page, and enter in the search term "OMAX", or "ProtoMAX". Note that there may be more than one post processor, choose the ProtoMAX one, if it is available, or the one that most closely matches whatever machine you have.

Video: ProtoMAX at Autodesk University

User avatar
Qualth
Posts: 5
Joined: Wed Oct 18, 2017 10:27 pm

Thu Oct 18, 2018 1:02 pm

Here is another nice video of someone using Fusion 360 to program their ProtoMAX from a sketch to a part, previewing, then cutting:

On YouTube: https://youtu.be/KmkaOUzlFcQ

...and another one here:

https://youtu.be/7MFv526BZa4

...and another one:

https://youtu.be/EGaFkDq7uj4

Post Reply